dissabte, 16 de setembre del 2023

Indústria 4.0 i mitologia

 

Indústria 4.0. La indústria 4.0 és el concepte de moda en l’entorn industrial. La cooperació entre l’Internet de les Coses (IoT, Internet of Things), la intel·ligència artificial i el big data aporta solucions útils a les empreses. I la mitologia i el món clàssic com en poden treure rendiment?

Doncs les possibles utilitats per a l’ensenyament dels clàssics són diverses. Així, pel que fa a l’IoT, es podrien utilitzar a classe eines típiques del classicisme i inserir-hi traçabilitat, de manera que fins i tot es poguessin deixar als estudiants per portar-se-les a casa i treballar-hi. L’assignació d’IP és factible, ja que Ensenyament està millorant la infraestructura tecnològica de forma considerable.

Pel que fa a la intel·ligència artificial, es pot emprar per a cerques ràpides i adients sobre paraules clau o articles que siguin necessaris per consultar a les aules. En funció del nivell dels estudiants, es pot adaptar el tipus de motors de cerca.

Finalment, sobre bases de dades i cerques semàntiques, el big data aporta valor, ja que permet trobar dades quantitatives i qualitatives de tot tipus, com llistats d’obres, paraules clau més utilitzades o relacions entre corrents i autors. Amb la consolidació de la realitat augmentada i la irrupció del metavers, les opcions tecnològiques per a l’ensenyament del món clàssic es dispararan.

5 comentaris: